26. mai 2003 kell 14:34

Küttesüsteemide turg vedas Tarkoni kahjumist välja

ASile Tarkon tagas mullusest tunduvalt paremad kvartalitulemused detsembris sõlmitud projekt küttesüsteemide elementide tootmiseks.

Kuna telekomisektor oli jätkuvalt madalaseisus, otsis Tartu elektroonika- ja peenmehaanikafirma Tarkon uusi turge ning sõlmis eelmise aasta detsembri keskel viieaastase lepingu Skandinaavia ühe suurema küttesüsteemide elemente ? ventiile, kraane, torusüsteeme jms ? tootva Rootsi firmaga TA. Vastavalt lepingule võttis Tarkon üle ühe TA tootesarja tootmise kuni Skandinaaviasse tellijatele saatmiseni välja.

Tarkon teenis selle aasta esimeses kvartalis 60 miljoni krooni suuruse netokäibe juures 1,2 miljonit krooni puhaskasumit. Eelmisel aastal samal perioodil oli Tarkoni käive 21,3 miljonit krooni väiksem ning ettevõte oli 4,2 miljoni krooni suuruses kahjumis.

?Eelmisel aastal sai kõvasti investeeritud sellesse, et tänavu paremad tulemused oleksid,? kommenteeris Tarkoni juhatuse esimees Villu Ehrlich. ?Iga uue projekti algus on investeering, sest tuleb õpetada välja inimesed, osta sisse materjalid ja saada masinad käima nii nagu tellija on soovinud.?

Ehrlichi sõnul on koostööprojekt TAga sujuvalt käivitunud. ?Vastavalt kokkulepitud programmile võtame tootmisse üha uusi detaile ja seadistame seadmeid,? lisas Ehrlich.

Kokku investeerib Tarkon küttesüsteemide detailide tootmisse ligi 25 miljonit krooni, teatud osa sellest kulub Staadioni tänavas asuva tootmishoone rekonstrueerimisele.

Ehrlichi kinnitusel on küttesüsteemide detailide tootmisprojekt praegu käibe poolest Tarkonile tähtis projekt. Tänavu loodab Tarkon küttesüsteemide detaile müüa kuni 30 miljoni krooni eest, järgmisel aastal peaks see summa tõusma 50 miljoni kroonini.

Tarkoni eelmise aasta netokäive oli 168 miljonit krooni ja tegevuskahjum oli ligi 4 miljonit krooni.

Tänavu tahab Tarkon kuni 210 miljoni krooni suuruse netokäibe juures teenida 10 miljonit krooni kasumit.

Hetkel kuum