Sirje Niitra • 27. mai 2003 kell 13:40

Soome tööturu infopäeval käis kümmekond huvilist

Soome tööturu infokeskuse korraldatud infopäev ehitajaile tõi kohale kümmekond huvilist.

Põhiliselt tunti huvi töövõimaluste kohta Soome ehitustel. Betoneerimisega tegelev firma Fraagos näiteks on asunud läbirääkimistesse ühe Soome suure ehitusfirmaga. Juhatuse esimees Ranno Põldme ütles, et Eestis ei jätku enam tööd ja konkurents on väga tugev. Soomest loodab ta enda sõnul saada pikaajalist töölepingut ja suuremat töömahtu.

Soomes katuseid paigaldava Renetor Grupi tööline kurtis selle üle, et peab töötama 11 tundi päevas, eestlasest tööandja ei maksa ettenähtud päevaraha ja transpordikulusid. Infokeskuse töötajad soovitasid mehel astuda Soome Ehitustööliste ametiühingusse, et koos võidelda oma õiguste eest.

Hetkel kuum