29. mai 2003 kell 14:40

Koguneb esimene kohtutäiturite erakorraline täiskogu

Homme koguneb Tallinna Ringkonnakohtu suures saalis esimene erakorraline kohtutäiturite täiskogu.

Kell 11 koguneva erakorralise täiskogu kutsus kokku justiitsminister, kes esineb avasõnaga. Täiskogu kokkukutsumise eesmärk on vajadus ühtlustada kohtutäiturite tegevus arendamaks kohtutäituri institutsiooni.

Täiskogul loodavad kohtutäiturite konkureerivad kutseühendused, Eesti Kohtutäiturite Koda ja Eesti Kohtutäiturite Liit, saavutada üksmeele ameti arengut puudutavates küsimuses.

Täiskogusse kuuluvad kõik kohtutäiturid ja täitmata ametikohtadele ajutiselt nimetatud kohtutäituri asendajad. Liikmelisus kohtutäiturite täiskogus on automaatne, alates ametisse nimetamisest ja lõppedes ametist vabastamisega.

Praegu on ametis 61 kohtutäiturit ja 1 kohtutäituri asendaja.

Hetkel kuum