29. mai 2003 kell 15:41

USA börsid: majanduskasv kasvatab taas aktsiahindu

Esimese kvartali ülespoole korrigeeritud majanduskasvu number on täna aidanud USA börse juba kuuendat järjestikust päeva tõusule.

USA majanduskasv tõusis peale numbrite ülesvaatamist esialgselt 1,6%-lt 1,9%ni. Analüütikud olid uudisteagentuuri CBS andmeil oodanud numbri tõusmist 1,8%ni.

Samas langes möödunud nädalal ka esmaste töötu abiraha nõuete taotlejate hulk 9000 võrra tasemeni 424 000, kuid püsis juba viieteistkümnendat nädalat järjest ülalpool kriitilist 400 000 inimese taset, mis tähendab, et olukord tööturul pole kiita.

Dow Jones tööstuskeskmine liikus kell 17:40 tasemel 8845 punkti ehk 0,6% plussis. Peamiselt tehnoloogiasektori aktsiatest koosnev Nasdaqi koondindeks oli samaks ajaks enda kontole lisanud 1,3% ning tiirutas 1583 punktil.

Mitmed ettevõtted, nende hulgas Lucent Technologies ja Ask Jeeves, teatasid vahetusvõlakirjade emiteerimisest.

Thomson Financial turustrateeg Richard Peterson sõnul näitab sellekuine aktiivne vahetusvõlakirjade pakkumine, et majanduse olukord on paremuse poole pööranud.?Mai võib emissioonide arvu poolest tulla ajaloo aktiivsem kuu garanteeritud vahetusvõlakirjade emiteerimise osas,? lisas ta.

Hetkel kuum