Ülo Toomsalu • 3. juuni 2003 kell 6:01

EPL: Politsei palkab puudega inimesi teistele eeskujuks

Tallinna politsei palkab tänavu kuni 12 puudega inimest juhtimiskeskusesse videokaameraid jälgima ja teavet edastama.

Politseiamet on esimene asutus, mis Phare partnerlusprogrammi kaudu aitab parandada erivajadustega inimeste tööhõivet, kirjutab Eesti Päevaleht.

Aastaks 2006 näeb projekt ette puudega inimeste tööhõive 20protsendilise paranemise.

?Klienditeeninduses töötaja ei pea olema kaks meetrit pikk ja sada nelikümmend kilo rinnalt suruv inimene, kes on lõpetanud Paikuse politseikooli või sisekaitseakadeemia,? põhjendas Tallinna politseiprefekt Kalle Laanet.

Tema hinnangul on puudega inimesed paremini tööle motiveeritud, kuna lisaks palgale motiveerib neid ka soov ühiskonnas kaasa rääkida.

Politseijuhtivinspektor Aare Alliku sõnul vaatab peatselt Pärnu maanteele, endisesse Kalevi kommivabriku hoonesse koliv prefektuur üle oma võimalused puudega inimestele sobivate liikumisvõimaluste loomiseks.

Suurbritanniast projekti nõustama tulnud, ratastoolis liikuv konsultatsioonifirma omanik Phil Friend kinnitas, et Suurbritannia kogemus on näidanud puudega inimeste värbamisest tulevat majanduslikku kasu firmale. Ta tõi näitena 80 000 töötajaga Lloydsi panga, mis värbas puudega töötajaid ja koolitas oma keskastme juhte nendega toime tulema. Hiljuti sai pank prints Charlesilt kõrge autasu, mis firmast kohe ka teenusepakkujana liidri tegi. ?Puudega töötaja toob kasu, mitte probleeme,? väitis ta.

Hetkel kuum