Peeter Raidla • 5. juuni 2003 kell 10:55

Eesti ja Venemaa arutavad meretranspordi lepingu üle

Eesti ja Venemaa töögrupid arutavad täna kahe riigi vahelise meretranspordi lepingu parafeerimist puudutavaid küsimusi.

Meretranspordi lepingu eesmärgiks on kahe riigi vahelise kaubandusliku meresõidu reguleerimine ja arendamine ning koordinatsiooni tõhustamine. Pooled püüavad korraldada võimalikult efektiivselt mõlema riigi mereadministratsioonide vahelist asjaajamist.

Lepingus sätestatakse, et pooled kohtlevad teise poole laevu ning laevapere liikmeid oma sadamates võrdsetel alustel oma riigi laevade ning laevapere liikmetega. Kummagi osapoole rannikul toimunud laevaõnnetuse või avarii korral kohustuvad pooled pakkuma teise poole laevale, laevaperele ning kaubale samaväärset abi nagu seda tehtaks oma riigi laeva puhul.

Hetkel kuum