Peeter Stamberg • 11. juuni 2003 kell 11:35

USA börsiettevõtte eksjuht sai 7 aastat vanglat

USA ravimitootja ImClone Systemsi asutaja ja endine juht Samuel Waksal mõisteti enam kui seitsmeks aastaks vangi.

Wall Street Journal kirjutas, et Waksal mõisteti süüdi sisetehingute tegemise, õigusemõistmise takistamise ja maksudest kõrvalehoidmise eest ning tegemist on esimese tippjuhiga, kes ettevõtete skandaalide laines vangi mõistetud.

USA ringkonnakohtunik William Pauley mõistis 55aastasele dr Waksalile maksimumkaristuse ehk 87 kuud vangistust, lisaks peab Waksal tasuma 3 mln dollarit 40 mln krooni) trahvi ja 1,2 mln dollarit (16 mln krooni) makse New Yorgile.

Dr Waksal tunnistas möödunud aasta oktoobris ennast süüdi pereliikmetele ja teistele ImClone?i aktsiate müügi soovitamises pärast seda kui ta sai teada, et USA toidu- ja ravimiamet (FDA) keeldub ImClone?i poolt arendatud vähiravimit Erbitux heaks kiitmast. Lisaks tunnistati ta süüdi uurijatele valetamises ja ka selles, et palus tütrel USA väärtpaberijärelevalvele (SEC) valetada. Märtsis tunnistati dr Waksal süüdi ka maksudest kõrvalehoidmises.

Hetkel kuum