Viktoria Korpan • 25. juuni 2003 kell 11:41

Oodatust ilusam ilm tõstis Saku õllede müüki

Oodatust ilusam ilm tõstis Saku õllede müüki jaanipäeval, õllede müük kasvas mullusega võrreldes 16 protsenti.

Saku Õlletehase jaanipäeva müük, milleks on tavaliselt jaanipäeva eelne nädal, tõusis võrreldes eelmise aasta jaanipäeva müügiga kokku 19%, rääkis ASi Saku Õlletehas kommunikatsioonijuht Kristina Seimann täna.

'Eelkõige tõusis õllede ja siidrite müük. Õllede müük tõusis 16% ning kõige enam müüdi Saku Originaali ning Rocki klaaspudelis toodete nelipakke,' rääkis ta. 'Tõusis ka uuenduslik suveõlu Saku on Ice Tequila. Siidritest tegid tugeva tõusu Kiss õuna, pirni ja Exotic pooleliitriste purgisiidrite kuuspakid.'

Seimann ütles, et müügi tõus toimus paljuski tänu edukale müügi organiseerimisele Saku õlletehase poolt seoses pikkade pühadega.

'Nimelt toimus ettevõtte poolt täiendavalt laupäeval tellimuste vastuvõtt ning jaanipäeval täiendav toodete väljavedu ning jaanipäevale eelneval nädalal aitas müügimeeskond klientidel planeerida jaanipäeva telllimusi,' sõnas Seimann. 'Kaasa aitas muidugi ka ilm, mis osutus planeeritust suvisemaks ning tänavu on turgu toetanud ja ergastanud uudistooted.'

Saku siidrimüük on mais eelmise aasta sama perioodiga võrreldes tõusnud 90%, siidriturg kokku tõusis mais 16%, võrreldes eelmise aasta maiga.

Vahetult enne jaanipäeva avas Saku Õlletehas Eesti vanima õlletehasena sada aastat vanas pruulikojas õllemuusemi ja pubi.

'Huvi Saku õllemuuseumi vastu vastu jaanipäeva oli tohutu,' rääkis Seimann. 'Reede õhtul oli muuseum ja pubi puupüsti rahvast täis ning saba muuseumi ukse taga. Alates avamisest vahetult enne jaanipäeva on käinud muuseumi ja õlleajalooga tutvumas tuhatkond inimest.'

Hetkel kuum