Lauri Linnamäe • 3. juuli 2003 kell 12:47

Konjunktuuriinstituut: Eesti eksport oodatust väiksem

Eesti ekspordi areng on 2003. aasta esimesel neljal kuul olnud mõõdukas, kuid jääb oodatule siiski alla.

Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on eksport kasvanud 8%, teatas Eesti Konjunktuuriinstituut (EKI).

'Arvatavasti on puudu jäänud vajalikust agressiivsusest turgude hõivamisel või pole siis riigipoolne eksporditugi piisavalt tugev olnud (eksporditoetused, garantiid, riikidevahelised kokkulepped),' põhjendas EKI ekspordilootuste mittetäitumist täna ilmunud majandusajakirjas Konjunktuur.

'Odav dollar on Eesti tooteid mõnedes piirkondades kalimaks teinud, kuid tervikuna on maailma majandussurutuse tingimustes Eesti toodete madalam hinnatase omandanud järjest olulisemat tähtsust välisturgudel,' kirjutab ajakiri.

Hetkel kuum