4. juuli 2003 kell 7:35

USA lühike börsipäev lõppes miinuses

Eile tavapärasest lühemal kauplemispäeva lõpetasid USA peamised indeksid miinuses.

USA aktsiaturul kaubeldi eile tavapärasest lühemalt seoses tänase Iseseisvuspäevaga. Täna on USA aktsiaturg suletud.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes <GR#US.^DJI> 0,79 protsenti, 9070,20 punktile. Laiem S P 500 indeks <GR#US.^SPC> kaotas päevaga 0,81 protsenti oma väärtusest, sulgudes 985,70 punkti peal. Nasdaq <GR#US.^IXIC> langes 0,91 protsenti, 1663,46 punktile.

Negatiivse meelestatuse põhjustas oodatust oluliselt halvemad tööturunäitajad. Enne börside avanemist teatati tööpuuduse tõusust üheksa aasta kõrgeimale tasemele. Kui mais oli USAs tööpuudus 6,1 protsenti, siis juunis tõusis see 6,4 protsendile. Reutersi küsitluse alusel ootasid analüütikud 6,2 protsendist tööpuudust, kirjutas CNNmoney.

Turuosaliste pilgud on juba pööratud tulevale nädalale, mil algab kvartalitulemuste avaldamise hooaeg. Teisipäeval teeb esimese Dow Jonesi tööstuskeskmisse kuuluva ettevõttena oma tulemused teatavaks maailma suurim alumiiniumitootja Alcoa <GR#US.AA>.

Kolmapäeval avaldab oma tulemused Yahoo, mis tõusis eile taas uuele 52-nädala kõrgeimale tasemele. Aktsia <GR#US.YHOO> tõusis 1,02 protsenti, 34,70 dollarile.

Neljapäeval avaldab tulemused PepsiCo <GR#US.PEP> ja reedel General Electric <GR#US.GE>.

Hetkel kuum