10. juuli 2003 kell 9:24

WSJ: Hondat ootavad ees rasked ajad

Pärast 4 aastat kestnud tugevaid majandustulemusi näitab Honda nõrkuse märke, seda eriti Jaapani turul, kirjutab ajaleht The Wall Street Journal.

Ajalehe sõnul näitab Jaapani suuruselt teine autotootja nõrkuse märke terves reas olulistes sektorites, mis tekitab küsimusi ettevõtte tugeva kasvu jätkusuutlikkuse suhtes.

Honda käive kukkus Jaapanis 2003. aasta esimesel poolaastal 20,4 protsendi võrra võrrelduna aastataguse perioodiga ning juhul, kui kompanii ei suuda aastat teisel poolel oma tulemusi parandada, võib Hondat ees oodata suurim käibe kukkumine alates 70ndate aastate algusest. Müügi langus on sundinud kompaniid prognoosima 2004. aasta finantsaastaks esimest tegevuskasumi langust viimase kolme aasta jooksul. Honda on kaotanud konkurentsi tõttu tugevasti turuosa Jaapanis Toyotale ja Nissanile.

Ehkki USA turgudel on Honda müük tugev, kirjutab ajaleht, on seal hakatud järele andma kvaliteedinäitajates. Samuti on Honda kaotamas konkurendile Toyotale senist kõige keskkonnasõbralikumate autode valmistaja imagot.

Hetkel kuum