Ülo Toomsalu • 14. juuli 2003 kell 7:06

Pärnu PM: Võlgades ärimees Elmar Lepp ostis Audi tippmudeli

Äripartneritele ja maksuametile miljoneid võlgnev Pärnu ärimees Elmar Lepp muretses endale Audi tippmudeli S8, mis uuena maksab üle 1,3 mln krooni.

Lepa senine sõiduk oli kuue aasta vanuse Jaapani päritolu luksussõiduki Accura. ?Ega Accuralgi viga ole, aga vahetasin vana välja, sest auto peab korralik olema,? põhjendas omanimelise kaubakeskuse ja mitme kaubandusfirmaga seotud ning Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Lepp aastavanuse Audi muretsemist Pärnu Postimehele.

Lepa väitel on tema uus auto täiuslik. ?Sellel on nelikvedu ja tiptronic-käigukast, kõik käib elektriga,? loetles ärimees luksusvarustust, millega 320hobujõuline sõiduriist tema südame võitis.

Ehitusettevõtte Jart Konsult ASi juht Jaan Lõpp, kellele Lepp Väike-Kuke tänavale ehitatud kaubakeskuse ehitamise eest pole neli aastat suutnud tasuda, oli üllatunud, kuuldes, et Lepp eelistab võla tasumise asemel autodega uhkeldada.

Kevadel pidi Jart Konsult Lepalt võlga kohtu kaudu nõudma hakkama, kuid jõuti kokkuleppele, et Lepp maksab märtsis 500 000 krooni.

?Lepp pole lubadust täitnud. Ta on süüdimatu inimene, kes ainult räägib, aga ei pea sõna,? ütles Lõpp.

Krediidiinfo raporti andmetel on Lepa firmadel 1. juuni seisuga võlgu teistelegi firmadele ja maksuametile. Lepa Kaubakeskuse OÜ võlgnes maksuametile 335 000 krooni ja 31 000 krooni viiviseid. Samal firmal on Krediidiinfo andmeil üle miljoni krooni võlg pangandusvaldkonnas.

Hetkel kuum