Gea Velthut-Sokka • 29. juuli 2003 kell 8:45

Euroopa viinamarjakasvatajad ootavad head saaki

Kesk-Euroopat haaranud kuumalaine on mõjunud hästi viinamarjakasvatusele, mistõttu Saksamaa veinitootjad ootavad viimase aastakümne parimat saaki, kirjutas vahendas Postimees Online uudisteagentuuri Reuters.

Reini, Moseli ja Ahri piirkondade viinamarjakasvatajate sõnul pole nii soodsat aastat olnud pärast 1976. aastat.

«Selleks, et valmiksid ülihead viinamarjad, ei piisa ainult kuivast ja kuumast ilmast. Õiges vahekorras on vajalikud ka valgus, soojus, niiskus ja loomulikult soodne maapind,» ütles uudisteagentuurile Rheingaus asuva viinamarjakasvanduse omanik Günther Künstler.

Eriti soodne on käesolev suvi olnud Saksamaal Rieslingi viinamarjadele, kuid viimase 30 aasta parimat saaki on oodata ka Prantsusmaal Beaujolais?s.

Hetkel kuum