Ülar Lauk • 30. juuli 2003 kell 11:20

Vene oligarhid investeerivad Krimmi

Vene investorite aktiivsus Krimmis annab tunnistust sellest, et poolsaar läheneb nii majanduslikult kui poliitiliselt üha enam Venemaale.

Möödunud nädala lõpul sai näiteks teatavaks, et Jalta filmistuudio läks täielikult Vene omandusse. Filmistuudio ainsaks omanikuks on investeerimiskompanii, mille asutajate hulgas on ka üks Venemaa suurpanku.

Spetsialistide hinnangul on Krimmis niigi tugevalt esindatud vene kapitali osa viimasel ajal kasvanud.

Arvatakse, et Krimmi ootab samasugune investeerimisbuum, mis tabas vene kuurortlinna Sot?it 1996. aastal. Sellest annab tunnistust kiire kinnisvarahindade tõus: mõningatel hinnagutel kasvavad need 60% aastas.

<#RBCdaily.ru=http://www.rbcdaily.ru/index2.shtml>

Hetkel kuum