4. august 2003 kell 7:23

Lääne Elu: Sakslased tulevad Läänemaale

Haapsalu ja Läänemaa populaarsus turistide hulgas kasvab, soomlaste-rootslaste kõrval on suurenenud Saksa turistide hulk.

Haapsalu turismiinfokeskuse andmeil on kasvanud infopunkti külastajate arv. ?Nii juunis kui juulis oleme teenindanud umbes 500 turisti rohkem kui mullu,? ütles turismiinfokeskuse juhataja Anneli Haabu. Juulis on turismiinfokeskusesse pöördunud ligi 7000 inimest, juunis 4500.

Sakslaste arvu suurenemist on märganud ka Haapsalu Travel Service tegevdirektor Päivi Kaljula. ?Tulevikus on meil hädasti vaja inimesi, kes oskavad saksa keelt,? ütles ta.

Üldiselt on turistide hinnang Haapsalule positiivne. Anneli Haabu ütles, et kitsaskohtadest on turistid esile toonud Haapsalu ja Pärnu vahelist kehva bussiühendust ning et jahtklubi kaimaks on pakutavate teenuste kohta liiga kõrge.

ASi Haapsalu Jahtklubi sadamakapten Sven Engman tunnistas, et viimasel paaril aastal on jahtklubi müügis olnud ja seetõttu alla käinud. Haapsalu jahisadam on purjetajate hulgas populaarne ja jääb külastatavuselt alla vaid Piritale.

Hetkel kuum