Peeter Stamberg • 7. august 2003 kell 8:08

Börsiülevaade: Harju Elektri kasum kümnekordistus tänu PKC aktsiatõusule

Harju Elektri kvartalikasum kasvas teises kvartalis võrreldes aasta varasemaga ligi 10 korda, tõusu taga oli PKC aktsia tõus Helsingi börsil.

Konsolideeritud puhaskasum kasvas teises kvartalis aasta varasemalt 5,807 miljonilt kroonilt 57,92 miljonile. Suur kasumi kasv oli aga tingitud Harju Elektrile kuuluvate Soome PKC aktsiate ümberhindlusest. PKC aktsiate ümberhindlusest tekkis 52,3 miljonit krooni kasumit.

Konsolideeritud ärikasumi osas oli võrreldes aasta varasemaga ligi 7protsendiline tagasilöök 3,453 miljonile kroonile. Käivet suudeti aastaga kasvatada ligi 8 protsenti.

Firma juhatuse esimees Andres Allikmäe ütles majandustulemuste kommentaaris, et esimene poolaasta kujunes ettevõttele igati ootuspäraseks. Tavapärasest enam panustati arendus ja investeerimisprojektidesse, mis peaksid tulu tooma lähitulevikus.

Ettevõtte juhi sõnad annavad lootust, et ka ärikasumid järgmistel kvartalitel kasvavad.

Teises kvartalis suure kasumikasvu toonud PKC aktsia on pärast teise kvartali majandustulemusi teinud läbi suure tõusu. Kui kvartali lõpus maksis aktsia 12,28 eurot, siis eile juba 14,60 eurot, Kuna Harju Elektrile kuulus kvartali lõpu seisuga 646 339 aktsiat, siis on veidi enam kui kuuga kasvanud Harju Elektrile kuuluvate aktsiate väärtus ligi 1,5 miljoni euro ehk 23,5 miljoni krooni eest. Seega on ka selle kvartali majandustulemustes oodata suurt kasumit just tänu PKC aktsiatele.

Viimati sulgus Harju Elektri aktsia Tallinna börsil 77,45 kroonil, mis on aktsia kõrgtase. Head tulemuste najal aktsia hind kerkib tõenäoliselt uutele rekordtasemetele.

Hetkel kuum