7. august 2003 kell 7:00

PM: Keskerakond tahab maksuametit uurida

Keskfraktsiooni esimees Toomas Varek esitas eile eelnõu, mille eesmärk on moodustada Riigikogu komisjon maksuameti uurimiseks.

Keskerakond tahaks, et komisjon uuriks ka rahandusminister Paltsi maksudest kõrvalehoidmise küsimust, kirjutab Postimees.

Maksuamet peab parlamendikomisjoni loomist arusaamatuks.

«Loodetavasti ei peeta silmas, et uurimist viivad tulevikus läbi maksuametnik ja kõikvõimalike moodustatud või veel moodustamisel olevate komisjonide liikmed käsikäes,» ütles maksuameti pressiesindaja Aivar Pau.

Maksuameti põhimääruse kohaselt teostab ameti üle seaduses sätestatud korras teenistuslikku järelevalvet rahandusminister. «Kui mõni maksuameti töötaja on läinud vastuollu seadustega, siis on kõigil võimalik pöörduda näiteks kaitsepolitsei poole,» selgitas Pau.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe Ain Seppiku sõnul tõendab maksuameti kolmapäevane avaldus selgelt, et see ametkond on politiseeritud ja maksuameti pressiesindaja on asunud tegema poliitilisi avaldusi.

Seega on parlamentaarse järelevalvekomisjoni moodustamine veelgi vajalikum ja möödapääsmatu, teatas Seppik Keskerakonna infojuhi Evelyn Sepa vahendusel.

Hetkel kuum