Kuldar Kullasepp • 21. august 2003 kell 13:07

Sobig-F on kiireimini leviv arvutiviirus seni

Teisipäeval tormina levima hakanud viirusest Sobig-F on saanud seni kiireimini levinud arvutiviirus.

Esimest korda andis Sobig-F endast märku 18. augustil USAs. Tegemist on Sobig-seeria seitsmenda arvutiviirusega, esimene ilmus selle aasta 9. jaanuaril. Iga uus viiruse variatsioon on eelmisest täiustatum.

Sobig-F on aktiivne veel paar nädalat. Kümnendal septembril viirus iseeneselikult lõpetab levimise. See tähendab aga seda, et mõne aja möödudes võib ilmuda viirusest uus versioon.

Sobig-F viirus levib e-kirjadega, mille pealkirjaks on 'Re: details', 'Re:Your Details', 'Re: Thank You', 'Re: Wicked Screensaver' ning muu sarnane. Kirjaga tuleb kaasa PIF formaadis viirus, mis levitab end käivitamisel ise.

Hetkel kuum