Ülo Toomsalu • 29. august 2003 kell 6:09

EPL: Liinibussi ja kaubiku ülitugev kokkupõrge surmas kaks inimest

Pärnumaal hukkusid Taisto liinibussi ja kaubiku kokkupõrkes mõlemad sõidukijuhid ja vigastada sai 15 bussireisijat.

Õnnetus juhtus kell 15.12 Pärnumaal Sauga vallas Nurme sillast kaks kilomeetrit Tallinna poole, kui Pärnu?Tallinna liinil sõitev liinibuss ja Tallinna poolt tulnud Ford Transit vihmamärjal teel kokku põrkasid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Õnnetusse sattunud bussireisijate sõnul kaldus Ford Transit vastassuunavööndisse. ?Eks see kiirus oli mõlemal 90 km tunnis ja see kokkupõrke pauk võis jube olla,? ütles Pärnu politsei patrulli- ja järelevalvetalituse juht- inspektor Imre Veber.

Kaubiku vastassuunavööndisse kaldumise põhjust ei osanud sündmuskohal ekspertiisi teinud politseinikud eile veel öelda. ?Me ei tea veel, mida reisijad nägid ja mida selgitab ekspertiis,? ütles Veber.

Esialgsel hinnangul oli kaubikujuht kaine, täpselt kinnitab seda ekspertiis.

Kokkupõrke tagajärjel kraavi lennanud kaubiku juht Ando (30) hukkus sündmuskohal, bussijuht Valner (41) suri kaks tundi hiljem haiglas. ?Mitu kiirabibrigaadi elustasid bussijuhti väga pikalt ja mitu korda andsid talle elektrit, haiglasse viidi ta väga kehvas olukorras,? ütles Pärnumaa häirekeskuse juhataja Marek Kukk.

Pärnu haigla vastuvõtuosakonnas käis 12 kannatanut ja Tallinna lastehaiglas kolm. ?Vigastusi oli mitmesuguseid, kuid praegu on kõik abisaanud koju läinud,? ütles Pärnu haigla pressiesindaja Jana Kikkas.

Hetkel kuum