2. september 2003 kell 8:25

Hiina piimatööstuse aktsiaemissioon märgiti 572kordselt üle

Hiina piimatööstuse Beijing Sanyuan Foods Co esmane avalik aktsiamüük (IPO) märgiti 572 kordselt üle, kirjutab uudisteagentuur Dow Jones.

Vaid üks päev kestnud aktsiate avalikul märkimisel märgiti korraldaja Industrial Securities teatel ära 85,86 mld aktsiat, samas kui kodumaistele ja kvalifitseeritud institutsionaalsetele välisinvestoritele oli müügis vaid 150 mln aktsiat.

Huatai Securities analüütik Chen Huiqin sõnul tõmbas investoreid kompanii suhteliselt madal hind ja Hiina piimatööstuse suur potentsiaal.

Sanyuan aktsiate hinnaks oli 2,60 Hiina jüaani (4,47 krooni), mis on 20 korda suurem ettevõtte möödunud aasta aktsiakasumist. Samas ulatub keskmine Shanghai börsi P/E suhe (hinna/tulu) suhe kolmekümne neljani.

Ettevõtte kulutab emissioonist saadud raha koolide piimaga varustamise programmile, kui ka uue jogurti- ja soojapiima toodete liini käivitamiseks.

Beijing Sanyuan Foods Co on Beijing Enterprises Holdings Ltd üksus, millele kuulub otseselt 50% Beijing McDonald"s Food Co`st ja kaudselt 25% McDonald"si Lõuna-Guangdong provintsis asuvast kiirtoitlustusketist.

Hetkel kuum