Tarmo Riisenberg • 2. september 2003 kell 13:42

Meelis Atonen: riik jäälõhkumist käest ei anna

Kuigi eelmise aasta külm talv tõi välja mitmed probleemid jäälõhkumise korralduses, ei kavatse riik sellest ülesandest loobuda.

'Jäälõhkumise üleandmisest operaatoritele on küll räägitud, kui praegu seda plaanis teha ei ole,' kinnitas minister Meelis Atonen. 'Saabuval talvel saab riik jäälõhkumisega hakkama,' kinnitas ta.

Veeteede ameti peadirektori Arvo Veskimäe sõnul on tegu riigi seisukohalt strateegilise tähtsusega tegevusega, mille üleandmist ettevõtjatele ei praktiseerita ka välismaal. 'Võib-olla mõnes üksikus sadamas, aga üldjuhul siiski mitte,' kinnitas ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Andres Tindi sõnul eeldab jäälõhkumise riigipoolset korraldust ka see, et meresõidu ohutuse tagamine on riigi ülesanne. 'Jää murdmine seda on,' lisas ta.

Hetkel kuum