Sirje Niitra • 5. september 2003 kell 12:42

Estonian Airi reisijate arv kasvas 40%

Estonian Airi üheteistkümnel liinilennul lendas augustis 38 773 reisijat ehk 40% enam kui eelmise aasta augustis.

Lendude keskmine täituvus oli 70%, teatas ettevõte.

Aasta algusest alates on kõigil liinilendudel kokku lennanud 242 896 reisijat, ehk 26% enam kui eelmise aasta kaheksa kuuga. Tellimuslendudel on kaheksa kuu jooksul lennanud 15 474 reisijat.

Lendude lõikes oli parim täituvus augustis, 85%, Pariisi liinil ja arvuliselt kõige enam reisijaid oli endiselt Estonian Airi kolm korda päevas toimival Kopenhaageni liinil, kus lendas 11 399 inimest. Augustis lisandus Estonian Airile kaks uut liinilendude sihtkohta, Oslo ja Berliin. Oslo liin teenindas alates 12. augustist 1374 reisijat ja Berliini liinil oli alates 19. augustist 979 reisijat.

Estonian Air vedas oma reisijaid augustis nelja Boeing 737-500 lennukiga ja ühe 48-kohalise Fokker 50ga. Oktoobri lõpus, kui hakkab kehtima sügistalvine lennuplaan, jäävad Estonian Airi lennukiparki vaid Boeingud.

Estonian Airi presidendi Erki Urva sõnul püstitas lennufirma augustis mitu sisemist rekordit. Augustis oli lisaks ühe kuu suurimale reisijate arvule ka suurima reisijate arvuga nädal liinilendudel - 10341 reisijat, samuti suurima reisijate arvuga päev - 31. augustil lendas Estonian Airi lennukitega 1761 reisijat. Reisijate arvu kasvu mõjutasid peamiselt täienenud lennukipark, uued sihtkohad ning uus hinnastruktuur paljudel liinidel. 'Soovime muuta lendamise kättesaadavaks üha enamatele inimestele. Seda eesmärki täidab ka meie just alustatud 'omakandihindade' kampaania, millega soovime näidata oma toetust ELiga ühinemisele, pakkudes paljudesse Euroopa sihtkohtadesse väga soodsaid lennuhindasid,' ütles Urva.

Estonian Air on suurendanud ka oma turuosa Tallinna Lennujaamas: 2003 aasta kaheksa kuu jooksul on 56% Tallinna Lennujaama läbinud reisijaist Estonian Airi kliendid, augustis oli Estonian Airi reisijate osakaal Tallinna Lennujaamas 65%.

Hetkel kuum