9. september 2003 kell 7:44

Börsikommentaar: Eurohullusel ei näi lõppu tulevat

Aktsiate hinnad on peamiselt Euroopa Liiduga liitumise ootuses kerkinud üha uutele rekordtasemetele, mistõttu eurohullusele ei näi lõppu tulevat.

Kohalikud analüütikud ja maaklerid räägivad juba kevadest saadik, hinnad on tõusnud liiga kõrgele, aga see näib olevat, kui hane selga vesi. Välisinvestorite aktiivsus on suur ja märgid näitavad, et lisandumas on ka kohalikke väikeinvestoreid.

Kui ma veel mõned nädalad tagasi arvasin, et börsile võib tugeva tagasilöögi anda eestlaste ?ei? referendumil, siis nüüd olen hakanud kartma, et samasuguse tugeva korrektsiooni või endaga kaasa tuua ?jah?. Seda siis, kui esimesed investorid hakkavad kasumit välja võtma ja madalast likviidsusest tingituna hakkavad aktsiate hinnad kiiresti langema.

Pole aga hullu. Hiljemalt mais hakkavad aga aktsiate aga tõenäoliselt taas tõusma, sest siis võiksid siia investeerida need fondid, kes väljaspool Euroopa Liitu investeerida ei tohi.

Hetkel kuum