Ülo Toomsalu • 11. september 2003 kell 6:03

EPL: Pääsküla raudteeülesõidu juurde rajatakse ringristmik

Tallinna Kadaka tee ? Pärnu maantee ? Rohula tänava ristmik ehitatakse novembriks ümber ringristmikuks, tööd ristmiku juures on juba alanud.

?Sinna tuleb väikse läbimõõduga ring, mis sunnib autojuhte kiirust vähendama. Minu meelest peaks see ohtliku olukorra lahendama,? ütles linna liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp Eesti Päevalehele.

Kuigi ringristmiku läbilaskevõime on piiratud, mistõttu viimasel ajal on seda tüüpi ristmikke ümber ehitatud fooriristmikeks, võib see sinna kohta sobida, arvab liiklusspetsialist Johannes Pirita. Ristmik asub linna poolt vaadates Pärnu maantee ja Pääsküla raudtee ülesõidukoha ees.

?See, kas ringristmik on parim lahendus, selgub siis, kui ta valmis on. Tähtis on see, et seal ei oleks liiklusõnnetusi, ringteedel on neid vähem,? ütles Pirita.

Ristmiku kavandanud firma K-projekt projektijuhi Ivar Kartusovi sõnul on ristmik praegusel kujul palju segadust tekitanud. ?Kadaka tee ja Pärnu maantee ristuvad väga terava nurga all, nii et sealt tulijad ei näe hästi teineteist,? ütles Kartusov.

Hetkel kuum