Ülo Toomsalu • 16. september 2003 kell 5:55

EPL: Miljoneid maksma läinud võimlat ohustab pallimäng

Tallinna 21. keskkooli uues võimlas peavad õpilased purunemisohu tõttu jalg- ja käsipalli vahtkummist palliga mängima.

Kui värske remondi järgi lõhnavasse kooli siseneda, jääb paremale poole fuajee klaassein, mille taga asub spordisaal. Saali täispuidust parketi värske lakk läigib noorte jalge all, kes sporditunnis korvpalli mängivad. 12. klassi poiste käest hoogsalt vastu klaasseina eraldavat õhukest võrku põrkuvat või seinaäärsest radiaatorist napilt mööduvat palli jälgib murega kehalise kasvatuse õpetaja Indrek Vahtra.

?Põhimõtteliselt on saal ehitatud tantsusaaliks, kus palli mängida on keeruline,? ütles ta.

Õppekavas kohustuslikku jalgpalli poisid saalis harjutada ei saa, sest ehituse ajal selle spordialaga ei arvestatud. Põrandale veetud võrkpalliplatsi joontest hoolimata ei julge Vahtra vanematel poistel võrku mängida lasta, sest korraliku löögi korral on oht purustada laest rippuv ventilatsioonitoru või põrutada kaitseta tulekustutussüsteemist välja vesi, mis rikuks uue põranda.

Kaks aastat koolimaja renoveerimist oodanud spordipoisid on pettunud, sest saavad jalg- ja käsipalli harjutada vaid vahtkummist pallidega. Projekti tellija esindaja, Tallinna haridusameti haldusosakonna peaspetsialist Tarmo Tallermaa märgib, et koolistaadioni ehitamine on eraldi projekt, mille alustamine ega maksumus pole veel paigas.

Kolm aastat väldanud ühe Eesti suurima keskkooli ümberehitus läks maksma 102 miljonit krooni, sellest võimla hinda eraldi välja tuua on Tarmo Tallermaa sõnul keeruline.

Hetkel kuum