Tõnu Tramm • 17. september 2003 kell 12:49

ÄP Ida-Viru arengukonverents: EL abiraha suureneb 2-3 korda

Kahel viimasel aastal on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu liikunud Ida-Virumaale 10 mln kr, tuleval aastal see summa mitmekordistub.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Ida-Viru Agentuuri direktor Lauri Jaloneni sõnul on 2002. ja 2003. aastal EASi vahendusel liikunud Ida-Virumaa ettevõtlusesse keskmiselt kümme miljonit krooni, aastal 2004 loodetakse seda summat suurendada vähemalt 2-3 korda.

Jaloneni sõnul peavad ettevõtjad olema ise aktiivsemad taotlusi esitama, keegi iseenesest raha pakkuma ei tule. ?Kõige lihtsam soovitus on: kui tekib äriidee, pöörduge meie poole, siis vaatame koos, kas saame aidata või mitte,? soovitas Jalonen ettevõtjatele.

Suurima rahataotlusena on Ida-Virumaal rahuldatud 1,2 miljoni kroonine investeeringusoov, keskmine taotluse menetlemise aeg on kaks kuud.

Hetkel kuum