Ülo Toomsalu • 18. september 2003 kell 6:07

EPL: Tehnilised vead peatasid e-kooli

Serveri ülekoormuse tõttu ei jõua õppeaasta alguses alustama pidanud e-kooli projekt veel kõigi soovijateni.

Paari lähema kuu jooksul jääb e-kool tööle ainult neis kümnes koolis, kus paberpäevikuid enam ei kasutata ning virtuaalne klassipäevik hädavajalik on. Algselt pidi e-kool tänavu rakenduma 40 koolis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Liina-Jaanika Seisleri sõnul osutus süsteem sedavõrd suure koormuse jaoks ebakindlaks ning seetõttu tegi ministeerium ettepaneku projekt kuni vigade kõrvaldamiseni peatada. ?Juhtunu on mõistagi kahetsusväärne, ministeerium on seisukohal, et koolidele tuleb pakkuda töökindlat süsteemi, nagu lubatud,? ütles ta.

Rocca al Mare kooli arvutiõpetaja Ene Lindemann nentis, et olukord on nende jaoks kriitiline. ?Eks õpilased ja õpetajad nurisevad,? lausus ta. ?Meil ju teist klassipäevikut kasutusel polegi.?

Praegu trükivad õpetajad info pidevate ühendusekatkestustega võideldes paberile. ?Ebamugav on, kui oma hinnetele ligi ei pääse,? märkis Rocca al Mare kooli üheteistkümnenda klassi õpilane Eric Kachowski.

Ene Lindemanni sõnul võib juhtuda, et lapsed ja lapsevanemad vahepeal e-kooli kasutada ei saa, samuti tuleb piirata ressursimahukaid töid. ?Kõige tähtsam on, et õpetajad saaksid info sisse kanda. Teised saavad seda vaadata kuu aja pärast,? ütles ta. ?Õnneks on aasta algus ja hindeid vähe.?

Hetkel kuum