Tarmo Riisenberg • 19. september 2003 kell 9:40

Rämpsposti saatmine muutub Inglismaal kuriteoks

Detsembrist jõustub Inglismaal seadus, mis muudab rämpsposti saatmise kriminaalkuriteoks.

Uue seaduse kohaselt võib rämpsposti saatjat karistada rahatrahviga, mille suurus ei ole piiratud, kirjutab lt;#Lenta.ru=http://www.lenta.ru/internet/2003/09/18/spam/ gt;. Samas ei sätesta seadus rämpsposti edastamise eest karistusena vabadusekaotust.

Reklaamkirjade saatmine eraisikute e-posti aadressidele on lubatud vaid juhul, kui neile on selleks antud eelnev nõusolek. Seejuures ei reguleeri seadus ettevõtete e-posti aadressidele tuleva rämpspostiga seonduvat.

Varem on sarnaste reeglite kehtestamisest teatanud Itaalia, kus rämpsposti laialisaatmine võib kaasa tuua kuni 1,4 miljoni krooni suuruse trahvi või siis kuni kolme aasta pikkuse vanglakaristuse.

Hetkel kuum