Ülar Lauk • 29. september 2003 kell 12:31

Putini reiting Venemaal valimiste eel ülikõrge

Septembris läbiviidud sotsioloogilise küsitluse kohaselt kiidab Vladimir Putini tegevuse riigijuhina heaks 75%, vastu on 22% Venemaa elanikest.

Küsitlus viidi läbi 19.-22.septembril ülevenemaalise ühiskondliku arvamuse uurimise keskuse VCIOM-A sotsioloogide poolt. Küsitleti 1600 inimest 40 regioonis, augustis oli toetajate-vastaste suhe 74-23.

Küsitlus näitas samuti, et peaminister Mihhail Kasjanovi tegevust toetab 39%, vastu on aga 50% elanikest, Venemaa valitsuse tegevust hindas septembris positiivselt 33%, ei kiitnud heaks 59% küsitletuist.

Putin on ka usaldusväärsuse reitingunimekirjas suveräänne liider. Küsimusele nimetada poliitikuid, keda ta usaldab kõige enam, nimetas presidenti 44% vastanutest.

Järgnevad erakorraliste olukordade minister Sergei ?oigu 17%, kommunistide liider Gennadi Zjuganov 12%, liberaaldemokraatide liider Vladimir ?irinovski 10%, Jabloko liider Grigori Javlinski, Moskva linnapea Juri Lu?kov ja Kemerovo oblasti kuberner Aman Tulejev 8%.

Ühtegi poliitikut ei usalda 21% küsitletutest.

<#Interfax=http://www.interfax.ru/r/B/0/2.html?id_issue=5660886>

Hetkel kuum