Tõnis Arnover • 3. oktoober 2003 kell 9:21

Soome Post otsib kasvuväljavaateid Venemaal ja Balti riikides

Prognoosides Venemaa postiturul lähiajal tormilist kasvu, ostis Soome Post 60protsendilise osaluse Kotka logistikafirmas North Euroway OY.

North Euroway, mille ülejäänud osanikud on Finnlines OY ja Steveco OY, jätkab edaspidi Soome Posti tütarfirmana, kirjutab Kauppalehti.

Soome Posti Logistika eelmise aasta käive oli 3,6 miljardit krooni, mis moodustas viiendiku kogu kontserni käibest. North Euroway käive oli 78 miljonit krooni. Soome Post prognoosib selle Soomest ja Soome kaudu Venemaale logistikateenuseid pakkuva firma käibe kiiret kasvu lähiaastail.

Soome Post usub, et uute riikide astumine Euroopa Liitu suurendab Soome firmade kaubavooge ida- ja lõunasuunas. Eelmisel aastal asutas ta Eestisse logistikateenuseid pakkuva tütarfirma, mille tegevus on viimasel ajal hoogustunud.

Hetkel kuum