Peeter Raidla • 7. oktoober 2003 kell 8:06

AS Kohtla-Järve Soojus taaskäivitas Kohtla-Järve soojuselektrijaama

AS Kohtla-Järve Soojus taaskäivitas oktoobrist uuesti oma Kohtla-Järve soojuselektrijaama, hakates linna tarbijatele ise soojust tootma.

Eesti suuruselt kolmandal soojusettevõttel on kaks soojuselektrijaama ? Kohtla-Järvel ja Ahtmes (varustab soojusenergiaga Jõhvi linna ja Kohtla-Järve Ahtme linnaosa). Suveperioodil ostab AS Kohtla-Järve Soojus kolmandat aastat Kohtla-Järve tarbijate jaoks auru sisse AS Fortum Termest-i Ida-Virumaa ettevõttelt.

?Soojus- ja elektrienergia koostootmise tingimustes on meie jõujaam konkurentsivõimeline,? ütles AS Kohtla-Järve Soojus juhatuse esimees Toomas Niinemäe. ?Suveperioodil, kui soojuskoormus on madal, on kulude kokkuhoiu eesmärgil kasulikum energiat auru kujul sisse osta naaberettevõttest,? sõnas Niinemäe.

AS Kohtla-Järve Soojus tootmisdirektor Uudo Variku sõnul on elektrijaamade koormus võrreldes septembriga kaks korda kasvanud.

Hetkel kuum