Tõnis Arnover • 14. oktoober 2003 kell 12:11

EL tahab lubada liikmesriikidel säilitada kahe aktsia süsteemi

Euroopa Liidu eesistujamaa Itaalia on soovitanud teha kompromissi aktsiaseltsidele uute reeglite kehtestamise vaidluses.

Ettepaneku kohaselt lubatakse liikmesriikidel ise valida, kas nad soovivad üle minna uuele süsteemile, kus ühele aktsiale vastab üks hääl, või jääda vanade rahvuslike reeglite juurde, mis lubavad eri hääleõigusega aktsiate olemasolu. Samuti antakse üksikutele firmadele õigus rakendada ELi reegleid, juhul kui riik, kus nad tegutsevad, järgib vanu reegleid.

Tugeva ja nõrga hääleõigusega A- ja B-aktsiate süsteem on tugevalt juurdunud Põhjamaades ja Saksamaal ning neil riikidel avaneb nüüd võimalus oma süsteem säilitada, kirjutab Reuters. Põhiline on, missuguse seisukoha võtab kompromissettepaneku suhtes Saksamaa.

Euroopa parlamendi liige kristlik-demokraat Karl-Heiner Lehne nimetas ettepanekut sobivaks ja avaldas veendumust, et parlament selle heaks kiidab.

Hetkel kuum