• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÄP seminaril: viirused segavad juba elektrijaamade, lennujaamade tööd

  BCSi IT juht Jako Bergson ütles ÄP turvaseminaril, et viirused on juba seganud eluliselt oluliste asutuste tööd.

  Bergson nimetas igapäevaelu segajatena viimase aja suuremaid viirusepuhanguid, millest paljud kas otseselt või kaudselt häirisid maailmas infrastruktuuri kuuluvate pankade, elektrijaamade, lennujaamade ja häirekeskuste tööd. 2003. aastal levinud epideemiad põhinesid elektronpostisüsteemil ja uue trendina ka otseselt kasutaja sekkumiseta arvuteid nakatavatel viirustel. Lähituleviku uusi viirusetehnoloogiaid ei julge aga Bergsoni sõnul spetsialistid enam ennustada, sest areng toimub kiiresti.
  Näiteks Slammeri viirus nakatas selle aasta alguses kolme minutiga ligi 100 tuhat arvutit, ükski viirusetõrjuja ei jõua nii kiiresti uuele viirusele reageerida. Slammeri massilevik peatas 2003. aasta jaanuaris Bank of America pangaautomaatide töö mitmeks päevaks, kolm USA suurimat lennujuhtimiskeskust Newark, Houston ja Cleveland olid rivist väljas, SeattleŽi hädaabi number 911 ei töötanud 14 tundi, Ohio tuumajaama süsteemid nakatusid viirusesse.
  Ka USA ajaloo suurima elektrikatkestuse ajal sel aastal oli samal hetkel ka Blasteri viiruse leviku kõrgpunkt, mistõttu oli side häiritud, elektrijaamade juhtimissüsteemid olid üle koormatud ning massiline viirusekirjade levik segas sidet häirekeskustes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.