• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Ühistu pakub imeodavat interneti-püsiühendust

  Suures ühistumajas elaval inimesel on võimalik kollektiivsel liitumisel saada interneti-püsiühendus kuni seitse korda odavamalt, kui seda ühekaupa tehes.

  ?Meil Lagedil ehitati majja püsiühendus 6000 krooni eest. Nüüd maksame vaid kuumaksu,? ütles Lagedil 12 korteriga ühistu juhatuse liige Ulvi Merman.
  Asjaajamine võttis Mermani sõnul aega umbes nädala, kaablitööd ise kestsid vaid poolteist päeva. Ühistul tuleb nüüd iga kuu maksta 1-megabitise kiirusega internetiühenduse eest 1500 krooni. Kuna praegu on liitunud vaid neli korterit, jagatakse kuumakse nende vahel. Kõigi korterite liitumisel langeks kuumaks 125 kroonini, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Naabermajas, kus kasutavad samasuguse kiirusega ja kuumaksuga ühendust kõik 14 korterit, kurdavad kasutajad võrgu aegluse üle. Kõigi kasutajate ühel ajal internetis surfamisel jääb megabitise kiiruse korral ühendus aeglaseks.
  Korteriühistutele pakub Elion toodet nimega Grupi ADSL, kus kliendil on võimalik valida kolme paketi vahel. Pakettide erinevad alla- ja üleslaadimiskiiruste poolest ning kuutasud jäävad 1500 ja 7700 krooni vahele. Paketti on võimalik jagada ning mitme kasutaja korral makstakse kuutasu ühiselt.
  ?Uute majade puhul tehakse arendajale või ehitajale pakkumine iga konkreetse maja kohta. Hind sõltub sellest, kui palju on vaja teha kaablitöid ja millised seadmed on vaja paigaldada,? ütles Elion Ettevõtted
  Sarnast internetivõrkude ehitamist pakuvad ka Starman ja STV.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.