20. oktoober 2003 kell 7:53

Börsiülevaade: pensioniraha kogudes saab hakata rohkem riskima

Hansapank toob turule kaks uut vabatahtlikku pensionifondi, mis võimaldab pensionikogujatel suuremaid riske võtta ja avardab valikuvõimalusi.

Kui siiani saab koguda III pensionisammast ehk vabatahtlikku pensionikindlustust lisaks rohkearvulistele kindlustusseltside toodetele vaid nelja erinevasse pensionifondi, siis kaks uut fondi laiendavad kindlasti valikuvõimalusi ? eriti neil inimestel, kes ei soovi, et nende investeeringu külge oleks kindlustustoode poogitud.

Eriti peaks huvi pakkuma Hansapanga poolt turule toodav V3 fond, mis võib kogu pensionikoguja raha aktsiatesse investeerida, mistõttu kätkeb endaga suuremat riski, kuid ka suuremat rahateenimise võimalust.

Viimase aastaga on kolmanda pensionisamba fondide kogumaht kasvanud 43 mln kroonilt 82,2 mln kroonini ehk 91%.

Samal teemal: <#'Hansapank loob kaks uut fondi'=http://www.aripaev.ee/2491/uud_uudidx_249104.html>

Hetkel kuum