Ülo Toomsalu • 20. oktoober 2003 kell 6:02

EPL: Autode rendihind on kaks korda langenud

Uute väikeautode rendihinnad on langenud 400 kroonile, mis on aastatetagusest ligi kaks korda väiksem summa.

Kuldsest Börsist leiame 35 autorendikuulutust, mille taga on sajad rendiautod. Ühes kuulutuses pakutakse 250 krooni eest ööpäevas 1987. aasta Mazda 626, mille kuurent algab 3000 kroonist. Teine pakub kolmeks päevaks autot 1050 krooni eest, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Meil on selle aasta autod ja kõige soodsam uue auto rendihind Eestis,? ütles Avis Eesti juhataja Mati Annus.

Avis meelitab kliente uute, kolmeukseliste väikeautodega Toyota Yaris ja Renault Clio. Mõlema rent ööpäevas on 395 ja tagatisraha 6000 krooni. Odavat rendiautot kohalikud kliendid aga broneerida ei saa ja neile kehtib elav järjekord. ?Praegu on väikesed autod välismaalaste poolt kaheks nädalaks ette broneeritud. Nad on tähtsamad kliendid, kuna neile on rendihind topeltkallis,? ütles Avise autorendi projektijuhi Hannes Aduson.

Avise eesmärk on teha uute väikeautodega renditeenus kättesaadavaks ka keskmist palka saavale kliendile.

Klient, kes rendib auto, saab Avise sõnul ka sooduspakkumise Eestis asuvatesse Scandic-hotellidesse. Üks öö kahele inimesele koos hommikusöögiga maksab autorendi kasutajale 595 krooni.

Pro Rendi autod on müügijuhi sõnul aastas üle 200 päeva välja renditud. Autosid rendivad põhiliselt eesti keelt kõnelevad tugeva keskklassi esindajad vanuses 25-45 eluaastat, kellest kolmandik on naised. Põhiliselt soovitakse rentida nelja uksega sedaane.

Hetkel kuum