Peeter Stamberg • 20. oktoober 2003 kell 8:38

Venemaa reitingu tõstmine aitas Gazprombanki võlakirjade mahtu enam kui kahekordistada

Gaasigigandi Gazpromi finantsüksus enam kui kahekordistas võlakirjade emissioonimahtu, kuna huvi nende vastu oli pärast Venemaa reitingu tõstmist suur.

The Financial Times kirjutab, et võlakirjade mahu suurendamine on esimene märk, et Venemaa uus investeermiskõlbulik reiting on suurendanud investorite huvi riigi vastu.

Gazprombank tõstis 5aastaste võlakirjade emissioonimahu 300 mln dollarilt (4,05 mld krooni) 750 mln dollarile (10,1 mld krooni). Pea pooled võlakirjade märkijad olid jaeinvestorid, mis näitab investorite usaldust Venemaa vastu pärast seda, kui Moody?s Investors Servise tõstis riigi reitingut kahe pügala võrra Baa3-le.

?Me ei ole sedavõrd tugevat huvi arenevate turgude ettevõtte võlakirjaemissiooni vastu jaeinvestorite poolt varem näinud,? ütles võlakirjade müügi korraldamist juhtiva J.P Morgani võlakirja turgude juht Robert Fernandez.

Gazprombank maksab intresse 7,25%. J.P Morgan"i arvutuste kohaselt oleks juhul, kui Venemaa reitingut poleks tõstetud, panga võlakirjade intress olnud 0,5 protsendipunkti kõrgem ja pank oleks maksnud igal aastal intresse 3,75 mln dollarit (50,6 mln krooni) rohkem kui praegu.

Hetkel kuum