Raivo Sormunen • 22. oktoober 2003 kell 22:00

Nõudlus ehete ja euro järele tõstab kulda

Euro tugevnemine dollari suhtes ja kasvanud nõudlus kullast ehete järele tõstis dollarites noteeritud metalli hinna eile hommikul Londonis 381,55 dollarini untsist.

Euro tugevnemine on muutnud metalli odavamaks Euroopa ostjatele, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Viimase aastaga on Euroopa ühisraha tugevnenud USA dollari suhtes 19, dollarites noteeritud kuld on kallinenud sama ajaga ainult veidi enam. Laupäeval algav hindude Diwali festival ja pühapäeval algav moslemite Ramadani kuu kasvatab kindlasti kullast ehete müüki, kirjutas Standard Bank oma koduleheküljel.

Diwali festivali ajale planeeritakse Indias tavaliselt pulmi, kus pruudile pannakse tihti kaasavaraks kulda.

Kõige suurem kullatarbija oli Gold Fields Mineral Servicese andmeil aasta esimesel poolel ehetetööstus, mis ostis 1240 tonni kulda. Analüüsikeskuse andmeil oli möödunud aastal 459 tonniga suurim kullaostja aga just India.

Hetkel kuum