23. oktoober 2003 kell 22:00

Ametimehi meie keskelt

End pigem maalijaks pidav Tarmo Roosimölder on oma kahekümnendale näitusele välja pannud pisigraafika.

Umbes aasta tagasi otsustas kunstnik kujutada sel näitusel inimest erinevate ametite kaudu.

Esitatud must-valges pisigraafikaseerias on ?Palvemees?, ?Ehitaja?, ?Piiluja?, ?Püüdja?, ?Juhataja?, ?Proovimagaja?, ?Luuamees?, ?Kalamees? jt. Tööde nimedes on keelemäng nauditav. Kunstnikule meeldibki pilte niimoodi viimistleda, et need ei tähendaks ühte asja, ja ta üritab ka paljutähendavaid ?pealkirju? panna ning ta pigem ei räägi, mida ise seejuures mõtles. ?Oluline on, et vaataja saab sinna mitu lugu sisse jutustada,? sõnab Tarmo Roosimölder. ?Pildi tegemine ongi protsess: mõtled ühe asja valmis, aga kui tehes idee kuskile nihkub, kui võtan midagi ära või panen juurde ? see on vahva.?

Autor: Tiina Kolk

Hetkel kuum