Ülo Toomsalu • 23. oktoober 2003 kell 6:00

EPL: Leivo tahab ministeeriumi üksi juhtida

Pool aastat kahekesi siseministeeriumi juhtinud rahvaliitlased Margus Leivo ja Jaan Õunapuu on esimese eestvedamisel ministeeriumi kaheks jagamas.

Mõtte ainujuhtimisest ütles Leivo välja ka põhiseaduskomisjonis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Komisjon oli kahe ministri eelnõu arutusele kutsunud ka mõlemad ministrid.

Kuigi koalitsioonilepe jätab ministeeriumi kahe ministri juhtida ja nädalate eest kaitses valitsuse heakskiidu saanud eelnõu Riigikogus ka justiitsminister Ken-Marti Vaher, oli Leivo seda meelt, et ministeeriumi peaks ikkagi üks inimene juhtima.

Regionaalala siseminister Jaan Õunapuu polnud kohalolnute sõnul Leivo mõttega nõustunud. Komisjoni hinnangul peaks ühest ministrist saama regionaalminister, mis tähendaks siseministeeriumi haldusala jagamist kahe eraldiseisva ministeeriumi vahel.

Komisjoni-poolne ettekandja Väino Linde Reformierakonnast tõdes, et on juristide ja ekspertidega asja arutanud ning nende hinnangul riivab kahe juhiga ministeerium põhiseadust. Õiguslikule probleemile on viidanud ka õiguskantsler Allar Jõks.

Hetkel kuum