23. oktoober 2003 kell 22:00

Helsingisse loomaaeda

Helsingi loomaaed Korkeasaari on avatud aasta läbi. Paljud loomad talvituvad küll siseruumides, ent soojemal sügis- või talvepäeval võib maailma ühes põhjapoolsemas loomaaias näha ringi jalutamas isegi sebrasid.

Korkeasaari on loomaaed loomadele, seda kinnitab kas või see, et hoolimata Helsingi laiuskraadist loobus loomaaed mõne aasta eest jääkarudest ? neile ei olnud pakkuda küllalt suurt ja huvitavat keskkonda. Juba 114 aasta vanune loomaaed uueneb pidevalt, eelmisel aastal avati uus suur Africasia maja, kuhu kolisid kõrbe- ja troopikaloomad: ussid, skorpionid, ämblikud ja teised laste lemmikud.

Korkeasaari on loomaaed ka inimestele, seda kinnitab loomaaia püsimine Soome kõige külastatavamate turismiobjektide edetabeli esimestel kohtadel juba aastaid. Korkeasaarisse pääseb suvisel hooajal väikeste laevadega kesklinnast, talvel (kuni maikuuni) maad mööda Mustikkamaa kaudu.

Autor: Tarmo Virki

Hetkel kuum