• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Türi töötud ühinesid protestiks tasuta leheriisumise vastu

  Türi linnavalitsus sunnib juba aastaid töötuid linna haljastusaladele tasuta tööle, ähvardades muidu keelduda toimetulekutoetuse väljamaksmisest.

  Linn nõuab juba alates 1992. aastast pikaajalistelt töötutelt igas kuus kaheksa kuni kümme päeva tööd toimetulekutoetuse saamiseks. Palka linn selle töö eest ei maksa, kirjutas Eesti Päevaleht.
  Türi linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Peeter Kruusement kinnitab, et jah, linn on tõesti töötuid tööle pannud. Ta veab näpuga seaduses järge ja ütleb, et linnal on õigus pikaajalise töötu puhul toimetulekutoetuse maksmisest keelduda. Seda juhul, kui too keeldub muuhulgas isiklikule toimetulekule suunatud sotsiaalsest rehabilitatsioonist.
  ?Meie tõlgendame seda nii, sest seadus ei täpsusta,? ütles Kruusement. ?Meie hinnangul ongi see töö, mida nad teevad, sotsiaalse rehabilitatsiooni protsess.?
  Töötud ei ole nii peenest seadusekeelest kuulnud ja teavad vaid aastaid kestnud seadusest, et tehtud tundide tõendita toetust ei saa.
  Eilegi ühes Türi pargis lehti riisunud 57aastane Milvi Puk kinnitas, et juba aastaid on töötud pidanud tehtud töö kohta linnavalitsusse tõendeid viima. ?Mina tegin tööd ja sain toetust, aga ühel kuul, kui ei jõudnud päevi täis teha, siis jäin toetusest ilma,? ütles ta.
  Töötuid kasutanud haljastusfirma juht Are Unus nimetab olukorda orjastamiseks. ?Sisuliselt tegid nad linna heaks poole kohaga tööd, saamata selle eest palka, omamata haigekassakaarti ja makstes selle eest oma tervisega,? ütles ta.
  Unus tegi töötute esindajana eelmisel nädalal kaebuse ka Tallinna halduskohtule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohommikus: kõrgharidusest, tööjõust ja e-residentsusest
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Kallas Ukraina ja Moldova kandidaatriigi staatusest: see on suurim edasiminek pärast NSVL-i lagunemist
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.