• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Tallinn pakkus veehinna tõusu asemel kinnistuid

  Jüri Ratase sõnul pakkus linn Tallinna Veele võimalust, et ettevõte saaks neile praegu müüdavad kinnistud tasuta kätte, kui jääks ära veehinna tõus.

  Neli kinnistut, kus asuvad Tallinna Vee administratiivhoone ja pumplad, otsustas linnavalitsus neile üleeile võõrandada 5,6 miljoni krooni eest. Tallinna Vee enda soov oli kinnistud tasuta kätte saada, kuid selle nimel hinnatõusust loobuma ei olnud ettevõte suve hakul alanud läbirääkimistel nõus, kirjutas Postimees.
  'Ettevõte on neid käsitlenud kui kahte eraldiseisvat küsimust,' nentis Tallinna Vee peatootmisdirektor Roch Chéroux, «vaatamata sellele, et need teemad olid arutlusel samal ajaperioodil.'
  Linnavalitsuse ja Tallinna Vee kokkuleppel tõuseb veehind eraisikutele 1. jaanuarist 16 kroonilt kuupmeetri kohta 18,23 kroonile ehk ligi 14 protsenti. Samuti läheb vesi kallimaks juriidilistele isikutele.
  Kui suurt tulu veetariifi tõus ettevõttele pikemas perspektiivis tõotab, ei soostunud Chéroux siiski ennustama.
  Abilinnapea Ratas selgitas, et nende võimalused oma vahetusettepanekut läbi suruda oleksid olnud suuremad, kui nad oleksid saanud pakkuda Tallinna Veele veel kahte ettevõtte käsutuses olevat kinnistut Ülemistel ja Paljassaarel. Seejuures on Paljassaare kinnistu linna suurim, lisas ta.
  Neid kahte kinnistut polnud linnal Ratase sõnul siiski voli võõrandada. Ta selgitas, et näiteks Paljassaare kinnistu on küll linna omandis, kuid selle kohta on Harju maavanemal eriarvamus ja tehinguid ei saa kinnistuga teha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Euroopa Liit suunab kümned miljardid kiibitööstusse
Euroopa Liit kavatseb investeerida kümneid miljardeid eurosid, et tugevdada siinset kiibitööstust ja suurendada oma osakaal globaalsel tasandil 20 protsendini, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kavatseb investeerida kümneid miljardeid eurosid, et tugevdada siinset kiibitööstust ja suurendada oma osakaal globaalsel tasandil 20 protsendini, vahendab Reuters.
Sberbank ostab Stockmanni nime all toimiva Venemaa ettevõtte
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.