Peeter Stamberg • 27. oktoober 2003 kell 22:00

BoA aktsia kukkus ostuteate järel 10%

USA pangandushiid Bank of America (BoA) teatas eile, et ostab ära konkurendi FleetBoston Financiali.

Bank of America aktsia kukkus pärast ostuteate avaldamist 9,83 protsenti, 73,81 dollarile. FleetBostoni aktsia rallis ostupakkumise tõttu 24 protsenti, 39,35 dollarile. Kokku maksab Bank of America USA suuruselt seitsmenda panga, FleetBostoni eest 47 miljardit dollarit (625 miljardit krooni). Mõlemad aktsiad olid New Yorgi börsil kolme enim kaubeldud aktsia hulgas. CBSMarketWatch kirjutas, et pankade ühinemisel tekib USA suurim finantsteenuste pakkuja era- ja äriklientidele.

Kui idanaabri aktsiaturge raputas eile teade Jukose juhi arreteerimisest, siis Lääne-Euroopa ja USA aktsiaturud alustasid nädalat plusspoolel. Euroopa suuremad börsid olid õhtul 0,4?1,8 protsenti plussis. Nasdaq oli kella 18ks tõusnud 0,82 protsenti, 1880,88 punktile. Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli 0,53 protsenti plussis, 9633,36 punktil ja S&P 500 indeksi väärtus oli kerkinud 0,49 protsenti, 1033,90 punktile.

Kvartalitulemused avaldasid suurematest USA kompaniidest Procter & Gamble ja International Paper, pärast aktsiaturgude sulgumist teatas tulemused American Express.

Tarbekaupade tootja P&G aktsia tõusis 0,72 protsenti, 96,75 dollarile. Kompanii kasum kasvas ja ületas analüütikute ootusi. International Paperi kasum võrreldes aasta varasemaga kolmandas kvartalis vähenes ja oli alla ootuste. Aktsia oli 0,05 protsenti plussis, 38,46 dollaril.

Lisaks Bank of Americale teatas firmade ülevõtmisest eile veel vähemalt viis noteeritud kompaniid, mis näitab, et paljude firmade arvates on oodata majanduse paranemist ja hetkel on õige aeg laienemisele mõelda.

Hetkel kuum