Silva Männik • 28. oktoober 2003 kell 9:28

Rahandusminister: Maksuseadustega sama tähtis on maksuhaldurite töö muutmine

Rahandusminister Taavi Veskimägi sõnul on maksuseaduste muutmise kõrval maksusüsteemi muutmise prioriteediks ka maksuhaldurite töö ümberkorraldamine.

Tulumaksumäära vähendamise ja ELiga liitumisega kaasnevate maksumuudatuste kõrval on olulisemaks valdkonnaks maksusüsteemi muutmisel ka ümberkorraldused maksuhaldurite töös, ütles rahandusminister Taavi Veskimägi tänasel Äripäeva maksuseminaril Sokos Hotel Viru Konverentsikeskuses.

Tolli ja Maksuameti liitmine on juba reaalselt hoo sisse saanud. Eelmisel nädalal kiitis mõtte heaks valitsus, otsustamise järg on Riigikogu käes.

Veskimägi rääkis, et maksu- ja tolliameti loomise ideeks on teenindusfilosoofia ja kliendikesksuse rõhutamine. Kindlasti on ühtne maksuhaldur ka efektiivsem ebakorrektsete maksmaksjatega tegelemise osas. Korrektseid maksumaksjaid häiritakse tunduvalt vähem, sest pole kahte asutust kellega peab suhtlema ja probleemid saab lahendada korraga, selgitas rahandusminister.

Oluline on ka see, et ühise maksuhalduri töö hindamise printsiibiks on vabatahtlike maksulaekumiste kasv, mitte maksuotsuste või revisjonide arv.

Hetkel kuum