ÄP fototoimetus • 29. oktoober 2003 kell 22:00

Kindlustusmaksete laekumine kasvas 21%

Võrreldes möödunud aasta septembriga kasvas kindlustusmaksete laekumine 21%, ulatudes 211,9 miljoni kroonini. Kahjukindlustusmaksed moodustasid sellest 79% ning elukindlustusmaksed 21%.

Käesoleva aasta esimese üheksa kuuga laekus kokku 387,9 miljonit krooni elukindlustusmakseid ning 1,5 miljardit krooni kahjukindlustusmakseid, mis on vastavalt 30% ning 19% enam võrreldes 2002. aasta esimese üheksa kuuga.

Kõikidest kindlustusmaksetest moodustavad elukindlustusmaksed 20%, mis on mõnevõrra suurem kui eelmisel aastal.

Elukindlustusliikidest oli populaarseim täiendav kogumispension, mille maksed moodustasid 54% kõikidest elukindlustusmaksetest. Kahjukindlustusest olid suurimad maksed vabatahtliku ning kohustusliku sõidukikindlustuse ja varakindlustuse vallas. Juriidilised isikud tasusid 76% vabatahtlikust sõidukikindlustusmaksetest ning 56% varakindlustuse maksetest.

Autor: ÄP

Hetkel kuum