• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Odavamal kinnisvaral tulemas teine müügilaine

  Lauri prognoosis eilsel Äripäeva kinnisvaraseminaril, et odavamate elamispindade osas tuleb nn teine laine. ?Vaeste-Tiskre tüüpi projektide osas on kõvasti arenguruumi. Kõik pahatahtlikud kommentaarid nende projektide osas pole põhjendatud,? märkis Lauri.
  Hinnanguliselt on tema sõnul Tallinnas valminud 80 000 m2 uusi eluruume, uusi on kortereid 1500 ühikut. Uute korterite osakaal on aga alla 3 protsendi, mida on Lauri hinnangul selgelt veel vähe. Samas möönis Lauri, et uute korterite müügi kõrghetk oli eelmisel aastal.
  Suhteliselt palju on müügis kalleid kortereid ja eramuid, kuid kuna paljud rikkad inimesed on juba endale eluaseme soetanud, siis nende osa ostjaskonnas edaspidi kahaneb. Turul tekib ülepakkumine ja müügiaeg pikeneb just kallite korterite ning eramute osas, prognoosis Lauri.
  Kodumajagrupp on ka Tiskre elamupiirkonna arendaja.
  Eilsel seminaril kaubanduspindade valdkonna arengust rääkinud Ober-Haus Kinnisvara tegevdirektori Hindrek Leppsalu hinnangul on uue kaubanduspinna arendamine Tallinnas riskantne, ruumi on veel ainult Lasnamäel. Ober-Haus oli mõni nädal tagasi Lasnamäel avatud kaubanduskeskuse arendaja.
  Leppsalu sõnul on vale arvamus, et Lasnamäel elavate inimeste ostujõud on väiksem kui mustamäelaste oma. ?Linna kõige kallimad konjakid ostetakse Lasnamäel, seal võib elada ootamatult jõukaid inimesi,? nentis Leppsalu.
  Leppsalu hindas ka Tallinna valmiva suurima keskuse perspektiivi. Ülemiste keskus on tema sõnul riskantne, ent kordamineku puhul väga tulus projekt. Oma suurusega tõmbab kaubanduskeskus palju kliente ligi ning see hakkab toimima kui vaba aja keskus, mis moodustab nn lokaalse kesklinna.
  Leppsalu hinnangul kaubanduspindade arengutegevus siiski aeglustub, kuna ka kauplejad vajavad aega hingetõmbeks, lisaks suunduvad nad Tallinnast ka teistesse linnadesse Eestis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.