30. oktoober 2003 kell 22:00

Ajakirjandus ründab autorite ühingut

Tänan lugupeetud ÄP toimetust järjekordse artikli eest, mis valgustab lugejat Eesti Autorite Ühingu (EAÜ) räpastest tegudest. Loodetavasti said lugejad veelkord aru, milline kaabakas ma olen ja millise alatu ühingu koletuid tegusid suunan. Ka need autorid, kes muidu millestki aru ei saa.

Ei taha pikemalt ruumi sisulise vastuväitlemise peale kulutada. Minu 10-aastane kogemus EAÜ juhina on näidanud, et kui ajakirjandus on kedagi kaabakaks tembeldanud, siis hilisem selgitamine ei loe tühjagi. Nagu press sulle templi otsaette vajutab, nii jääbki ja pole siin midagi ennast õigustada.

Vast ainult üks selgitus lugupeetud lugejaile, kes ei tea tagamaid. EAÜl on hetkel esitatud kohtusse hagi Eesti Päevalehe vastu ning pooleli on menetlus konkurentsiametis ETV kaebuse põhjal. Loomulikult on austatud kohtunikel ja riigiametnikel lihtsam asja otsustada, kui oled lehest lugenud, et üks pool on paha ja ebaaus. Kumma poole kasuks, pole vist vaja selgitada. Nii et pressi ringkaitse või õigemini rünnak? Seega: tuld EAÜ ja minu pihta (sest öeldes EAÜ mõtleme Rattus ja vastupidi või kuidas see partei ja Lenini värk vanasti oligi). Elagu vaba ajakirjandus!

Autor: Kalev Rattus

Hetkel kuum