• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ajal pimedal ja ?valgel

  Küünlaid võib paigutada kõikjale. Kui neid kasutatakse ainsa valgusallikana, siis võib neid ruumis hajutada, paigutades ühekaupa ja grupiti. Aknalaudadele, kappidele, riiulitele, riputada lakke jne.
  ?Tegelikult on küünal ise ilus, ta nagu ei vajakski midagi. Minu meelest ei saa küünlajalg olla omaette iluasi, vaid tal peab olema toetav funktsioon. Kas ta on sellepärast küünla all, et korjab rasva, või suurendab valgust,? arutleb Katariina Gildi savikoja kunstnik Ülle Rajasalu. Keraamilised küünlajalad on üldiselt ?rasvakogujad?, aga klaasist küünlajalad on valguse peegeldajad. Selle järgi peakski neid valima.
  Rajasalu on viimasel ajal teinud suuri, pigem alustena mõjuvaid valgeid küünlajalgu, millele läikiva glasuuriga veetud triibud meenutavad uisujälgi jääl ? ikka sellepärast, et suurendada peegelduvat valgust.
  Väga ilusa kompositsiooni võib luua paljudest värvilistest küünaldest. Tore oleks, kui küünlad ja jalad selles kokku sobiksid ? kooskõla oleks kas värvis, tonaalsuses või vormis.
  Küünlaid valides tuleb arvestada sellega, et meeldivat aroomi levitavad meeküünlad põlevad palju kiiremini läbi kui näiteks Võhmas asuvas ?veitsi Schulthess Kerzen GmbH Eesti filiaalis toodetud käsitööküünlad.
  ?Lisaks parima meile teadaoleva toormaterjali kasutamisele teeme kõik küünlad 100protsendiliselt käsitsi. Põlemisaeg on tavalisel 22 cm pikkusel lauaküünal 10 kuni 12 tundi ning ta ei tilgu,? selgitab vabriku müügijuht Gerli Sirk.
  Autor: Tiina Kolk
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Tallinna linnaettevõtte juhatuse liige sai süüdistuse
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.