Christel Karits • 30. oktoober 2003 kell 22:00

Halloween rokk-karnevalil

Halloween, kõikide pühakute õhtu pole mitte üksnes Ameerika rahvuspüha. Eelkõige on see suur karneval, mille traditsioonid ulatuvad rohkem kui kahe tuhande aasta taha, pärinedes keltide uskumusest, et ööl vastu kõigi pühakute päeva tulevad eelmisel aastal surnute vaimud tagasi endale uut keha otsima. Siit tekkis komme Halloweeni õhtul kostüümidesse riietuda. Keldid uskusid, et kostümeeritult võivad nad surnutele jätta mulje, et on pärit nende hulgast.

Täna toimuval rokk-karnevalil voolavad linnahalli jäähallis õllejõed ja kõrguvad lihamäed. Saab kuuma toitu maitsta ja Halloweeni ?verist õlut? peale rüübata. Kogu olemist saadab kolmekümnekilovatine võimas heli, tulemeri ning suurel laval toimuv kultusbändide kontsert.

Peaesinejateks on Vennaskond, J.M.K.E ja Korol I Shut (Kuningas ja Narr). Viimane on Venemaal tõusulainel olev punkansambel, keda inspireeris 15 aastat tagasi loominguteele Villu Tamme. Ansambel on Eestis esmakordselt ja teeb justkui kummarduse oma ?vaimsele isale?.

Veel astuvad üles Metsatöll, Sugarfree, PX Band, Soulout, Emersion, Haraphita, Forgotten Sunrise, Postmortem ja Thicksplat. Kaastegev on Eero Tuus oma abilistega, kelle poolt on tule-show, J. Kuvaicevi Street Balleti tantsijad esitavad hard-dance-show?. Õhtujuht on Emil Rutiku.

Rokk-karneval Halloween on mõeldud eelkõige karnevalina, kus parimate kostüümide kandjatele jagatakse meeneid ja auhindu.

Hetkel kuum